Станишев: Огромните неравенства породиха гняв

Битката на евроизборите ще е за оцеляването на Европа, смята президентът на ПЕС

Станишев: Огромните неравенства породиха гняв | StandartNews.com

Огромните неравенства породиха силен гняв и битката на следващите избори за Европейски парламент ще бъде за оцеляването на Европа. Това коментира президентът на ПЕС Сергей Станишев в предаването „Неделя 150“ по БНР.

„Европа е атакувана, подкопавана от много посоки. Не само от крайните националисти, които обещават завръщане в златното минало, което никога не е съществувало. Но затова пък е съществувало противопоставяне между народите и страните, което доведе до две световни войни. Този период, в който живеем – на 70 години мир и просперитет е уникален в историята. Не бива да бъде забравяно това постижение, напротив – то трябва да бъде надграждано", каза още Станишев.

Според него традиционната десница иска да замрази статуквото, но то не отговаря на очакванията и нуждите на хората. Огромна част от тях живеят в несигурност – в утрешния ден, в доходите си, за това как ще живеят техните деца в един нестабилен свят. Тази Европа, която наложи политика на ограничения, най-вече социални, създава остро усещане за несправедливост, не може да продължи по този начин, заяви президентът на ПЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай