Сръбският президент проговори български

"Сега можем да преценим чии кебапчета са по-добри - българските или сръбските", каза държавният глава на Сърбия на български език

Сръбският президент проговори български | StandartNews.com

"Благодаря ви, приятели, без вашата помощ това не можеше да стане" – така, на български, сръбският президент Александър Вучич се обърна в края на речта си към гостите на откриването на магистралата от Ниш до българската граница, сред които бе и премиерът Бойко Борисов.

Вучич добави: "Сега можем да преценим чии кебапчета са по-добри - българските или сръбските", а Борисов похвали българския език на Вучич на сръбски с думите "върло лепо".

Можем да кажем като германците, че от днес Берлинската стена между България и Сърбия падна, каза по-рано министър-председателят по време на официалното откриване на магистралата.

„От днес Сърбия има пристанищата Бургас и Варна, а оттук до Истанбул няма светофар“, каза Борисов и допълни, че за България новият участък от магистралата също е важен, тъй като така ще може по-лесно да изнася своите стоки към Западна Европа“, каза Бойко Борисов.

"Честитя на гражданите новите почти 87 километра. Пристига и нашият български брат Бойко Борисов, а аз ще се обърна към него и на български", каза по-рано Вучич, цитиран от Танюг. С пускането утре на отсечката Сърбия завърши изграждането на Коридор номер 10.

Президентът Вучич заяви, че пътят от българската граница до Хърватия ще е около 4 часа, малко повече ще е до Унгария.

Той изтъкна, че магистралата е шанс за инвестиции за целия регион около Ниш и специално отбеляза приноса на българите в Сърбия за развитието на страната.

Във Фейсбук Борисов написа, че догодина по това време и участъкът от Драгоман до Сливница ще е готов. Според премиера по тези платна движението ще е със 120-130 км/ч.

В Инстаграм сръбският президент Александър Вучич сподели, че за Сърбия тази автомагистрала означава и нови инвестиции, нови работни места.

Вчера той обяви, че до 1 декември пътуването по източното разклонение на Коридор 10 ще бъде безплатно. Изграждането му започна през 2010 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай