СПИН скандал тресе БСП

Корнелия Нинова призова съпартиеца си Антон Кутев да напусне политиката

СПИН скандал тресе БСП | StandartNews.com

София. Нов скандал разтресе БСП. Поразяващата уста Корнелия Нинова иска да изгони от редиците на партията колегата си Антон Кутев заради негова реплика, че "социализмът е като СПИН и се предава само по наследство или по полов път".

"Дадохме своя принос в опростачването", коментира Нинова и призова Кутев да напусне изобщо политиката. "Социализмът се предавал подобно на болестта - по наследство или по полов път. Нечувано и обидно. Ако някой се е питал що е то социализъм, вече знае. Според висш представител на ръководството на БСП това е тежка болест. Който се докосне до нея, е обречен... Ако не на смърт, то поне на мъчителен живот. Но ако някой все пак реши да направи саможертва да стане социалист, то трябва да отговаря на поне едно условие - или баща му и дядо му да са били такива или да си намери някой социалист за полов акт. Всички други не стават. Чувала съм много простотии, но такава за пръв път. С едно изречение слагаш кръст на вековни идеи, на стотици животи, на справедлива кауза и многогодишен труд. Подиграваш се на едни, избрали за свой път социализма. Отблъскваш други, които са решили тепърва да го разберат. За да не се случи това, за да не се червим и навеждаме глави: Антоне, извини се и се оттегли. Сергей, не мълчи. Иначе хората ще си помислят,  че ти и ръководството на БСП споделяте тези пошли мисли. А тогава - тежко ни”, пише в обръщение към съпартийците си червената депутатка.

Зевзеците във Фейсбук реагираха като ужилени на "червените войни". Един от тях предложи идея за предизборни лозунги на ГЕРБ: "Гласувай за ГЕРБ - предпазва от СПИН" и "Да се оттървем от червените СПИН петна в политиката".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай