Спецслужбите! Става ли ген. Атанасов директор?

Искрен Арабаджиев повдигна завесата

Спецслужбите! Става ли ген. Атанасов директор? | StandartNews.com

Не е ставало дума ген. Атанас Атанасов да оглави някоя от службите. Ще има публична процедура по избора на ръководство. Това каза Искрен Арабаджиев, номиниран за кмет на Ловеч от "Продължаваме Промяната", в студиото на "Офанзива с Любо Огнянов". Повод бе хвърлената оставка от ген. Атанасов като шеф на парламентарната комисия за контрол над службите заради отказа на ГЕРБ да подкрепи на този етап сливането на разузнаванията.

ВИЖ ОЩЕ: Завесата се вдига. Защо ген. Атанасов подаде оставка

Стига да подкрепят нашите законопроекти, няма да откажем подкрепа от ДПС. Същото важи и за ГЕРБ. Докато правителството изпълнява програмата, която сме приели, ще го подкрепяме. Ролята на ДПС е да имаме конституционна промяна, която да върне справедливостта. Но подкрепата за правителството идва от парламентарните групи на ПП–ДБ и ГЕРБ–СДС. Не е сега моментът за реформи в службите, но сме категорични, че такива трябва да има, посочи Арабаджиев.

Според него Радев смята, че България не трябва да защитава европейския си път. "Борбата с корупцията по високите етажи е начинът, по който България да стане нормална европейска държава с високи доходи. Антикорупционната комисия ще бъде съставена от най-подготвените лица, а независимостта им се гарантира от номинационния борд", смята Арабаджиев. 

По думите му проблемите със земеделците са от години. "Сред тях са концентрацията на субсидиите и окрупняване на земите. За момента ситуацията е овладяна с намереното балансирано решение. Кризата е потушена, всички страни са удовлетворени. Ние сме против забраните за внос на стоки", обясни той.

Спирането на дерогацията за руски петрол носи рискове за цените на горивата, обясни Арабаджиев, но при внимателно планиране, всичко може да премине успешно. "И преди войната "Лукойл" работеха не само с руско гориво. Даваме ясен сигнал, че трябва да настроят рафинерията, така че да работят според европейското законодателство", подчерта той. И уточни, че на национално ниво най-големият опонент ПП на местните избори е ГЕРБ–СДС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай