Соцдепутат: БСП е изстискан лимон

Тежката оценка е на бургаския соцдепутат Димитър Стоянов

Соцдепутат: БСП е изстискан лимон | StandartNews.com

БСП е един изстискан лимон. Тежката оценка даде бургаският соцдепутат Димитър Стоянов в интервю за БНР. Това, че на места някои организации са в кондиция, е изключение. Ние сме се запътили към небитието, категоричен бе социалистът.

„От 10-и ноември досега не е инвестирано в БСП като идеи, хора, като организация. БСП отдавна е в криза - идеологическа, кадрова, организационна. И никой не обръща внимание на това“, смята Димитър Стоянов. Анализът му идва два дни след като соцлидерът Корнелия Нинова даде повторен старт на надпреварата за лидерския пост, а Изпълнителното бюро на БСП реши на подпис, че прекият избор за председател ще се състои на 26 септември 2020 г. Юбилейният 50-и конгрес на БСП пък ще е на 10-11 октомври 2020 г. в зала 1 на НДК.

По думите на Димитър Стоянов БСП „живее от избор до избор, на много места местните организации са закрити и не идват млади хора“.

Методите и целите са едни и същи. С какво се различаваме от лявото и от дясното?, попита социалистът . И заяви, че БСП трябва да реши какво ще прави оттук нататък: „Нямаме подготвени хора… Тази битка за председател не е необходима. Изкарваме мръсно бельо на показ, но то не обединява, а разделя“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай