Събота,

Софиянски дава партията, прави сдружение

От: Администратор -
Софиянски дава партията, прави сдружение
A
A
A

София. Стефан Софиянски ще подари партията си на протестиращи, съобщи той пред "Стандарт". Бившият столичен кмет и голяма част от членовете на "Съюза на свободните демократи" ще напуснат формацията и ще основат гражданско сдружение с името "Свободни демократи". Идеята е още от миналата година и е срещнала подкрепа сред съпартийците му. Според Софиянски партията се е изчерпила и вече е ненужна в сегашния вид.

"На 5 октомври имаме конгрес, нека дойдат хората и да си изберат нов лидер", заяви Софиянски. По негови думи протестът има нужда от партия и организация. Безсмислено било да минават целия път и да правят нова. На въпрос защо още февруари, когато се стигна до идея за "партия на протеста" и се сформираха няколко фракции, не е дал регистрацията си, той заяви, че тогава бунтовете са били антипартийни.

Софиянски уточни, че е водил разговори с протестиращите срещу кабинета "Борисов". Допълни обаче, че няма нищо против да даде регистрацията и на някой от сегашните протести. Бившият столичен кмет обаче не пожела да каже с кого е водил разговори. Софиянски повтори идеята си всички десни партии да се разпуснат и на следващия ден да направят една нова партия с ново ръководство. Досега обаче тя не се приема от останалите десни.

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички