След 2 дни дебати: Приеха "Бюджет 2016"

След 2 дни дебати: Приеха "Бюджет 2016" | StandartNews.com

След два дни дебати депутатите окончателно гласуваха на второ четене Закона за държавния бюджет за 2016г. С приемането на последния текст, който събра 123 гласа „за", 3 гласа „против" и 2 –„въздържал се", законопроектът бе окончателно приет.

Преди гласуването на последния текст от проектозакона, министърът на финансите Владислав Горанов благодари от парламентарната трибуна на народните представители за конструктивния дебат, пише "Фокус".

„Използвам тази 1 минута, която се полага на вносителя, за да Ви благодаря. Искам да благодаря за качеството на дебата. Вероятно то е допринесло за приемането на бюджета във вида, в който е предложен от правителството. Искам да благодаря и на опозицията, и на партньорите, които подкрепят правителството", посочи министър Горанов. Според него, бюджетът за 2016 г. е добър, защото запазва ниската данъчна тежест и гарантира успешното функциониране на държавата и обществото. „Бюджетът дава перспектива на българските граждани за стабилност", категоричен бе финансовият министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай