Слави Бинев напуска ГОРД, отива в НФСБ

Слави Бинев напуска ГОРД, отива в НФСБ | StandartNews.com

София. Евродепутатът Слави Бинев е подал заявление за напускане на лидерския пост в ГОРД. "Като спортист знам, че силата трябва да бъде концентрирана в едно място. Днес пуснах заявление за напускане на лидерския пост в ГОРД", каза  Бинев.

Той смята да се присъедини към формацията на Валери Симеонов "Национален фронт за спасение на България".

„Не трябва да оставяме нашата енергия да изтече в различни форми към една цел, а да концентрираме силите си. Смятам, че това е примерът, който трябва да даваме, ако искаме нещо да стане. Най-силната формация от всички политически патриотични движения е НФСБ. Трябва да се обединим и да победим политическият монопол, който е навсякъде", обясни Бинев.

Изборите за Европейски парламент са два пъти по-важни за България от които и да било други, каза Слави Бинев.

„Изборите за Европейски парламент са и вътрешнопартийни. Решенията, които взима Европейският съюз за това как ще се развива България, са много по-важни от тези, които се взимат тук. Парламентът тук се занимава в 90% с реодобрение на законите от Европа. Ние нямаме битка с никого на този терен. В Европа има евроскептици, но няма европростаци. Няма някой, който да се опитва да дублира това, което ние правим", обясни Бинев.

„Ние сме против двойните стандарти. Ние сме против това да бъдат търгувани националните интереси в името на европейските политически партии. Затова е важно да има хора в ЕП, които да представляват патриотите в България. Защото тези, които представляват големите казионни партии в момента, са по-верни на европейските си политически семейства отколкото на това да защитават българските национални интереси", каза още Слави Бинев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай