Слави Бинев и ГОРДА България сезират прокуратурата

Слави Бинев и ГОРДА България сезират прокуратурата | StandartNews.com

Добрич. Пред журналисти в Добрич лидерът на ГОРДА България Слави Бинев обяви, че в сряда ще внесе във Върховна прокуратура материали, доказващи, че от страната са ограбени 1 млрд. лв.

"Това ограбване е станало през времето от края на мандата на Сергей Станишев и през целия мандат на Борисов. За какво става дума - тези пари са присвоени от сектор енергетика, където има множество нарушения. Това е разликата в мегаватите, които са подавани към националния Енергиен системен оператор - ЕСО, и Европейската мрежа на операторите на преносни системи за електроенергия (ENTSO-E). Има разлика от близо 12 млн. мегаватчаса, които обаче са платени. Къде са тези пари, ще искаме да се разследва кой ощети държавата с над 1 млрд. лева" - заяви Бинев.

Той допълни, че "ГОРДА България" в настоящата кампания е тръгнала на поход да освободи хората от собствените им страхове и предразсъдъци. Лидерът на коалицията заяви, че те ще искат пълна ревизия за последните 24 години и ще работят за върховенство на закона и равенство на всички пред него. Сред приоритетите на "ГОРДА България" е и икономиката и нейното съживяване като се залага на прекратяване на контрабандата и преразглеждането на концесионните договори.

В рамките на визитата си Бинев заедно със Станислав Недков - Стъки представиха водача на листата на коалицията за 8 Добрички МИР - полк. Стоян Стоянов, който заяви, че ако бъде избран, ще възстанови едни от големите предприятия в града - месокомбината, млекопреработвателното предприятие "Сердика" и обувния завод, и заяви, че така ще бъдат разкрити 3700 работни места. "Ще работя за възстановяване на летището в Добрич и отварянето на ремонтна база към него" - заяви още полк. Стоянов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай