Слави проговори за Асен Василев. Шокиращи разкрития за хазната

Трифонов обяви как съпредседателят на "Промяната" е докарал държавата до ръба

Слави проговори за Асен Василев. Шокиращи разкрития за хазната | StandartNews.com

Слави Трифонов проговори за Асен Василев. Лидерът на ИТН изнесе подробности за управлението на държавните финанси от времето, когато ИТН бе част от управляващата коалиция, но я напусна заради "Промяната".

ВИЖ ОЩЕ: Пълен шок! Разкриха атомна бомба в държавата

Днес в медиите излезе следната новина: България е пред свръхдефицит и сценарий за заем от Международния валутен фонд, написа Трифонов във Фейсбук.  

ВИЖ ОЩЕ: Страшното дойде! Вдигат данъците, пенсиите на карта

В обширен пост той укорява финансовата политика на правителството на Кирил Петков и по-специално на Асен Василев, в качеството му на министър на финансите. Трифонов припомня, че именно тези действия на Василев са били една от причините ИТН да напуснат управленската коалиция и правителството да падне.

Слави посочи, че за пореден път ИТН е казала истината, въпреки че е отнесла целия негатив.

Думите му са по повод доклада на Министерството на финансите, според който страната ни е изправена пред фалит заради политиката на последните редовни правителства.

Ето какво точно пише Трифонов:

"Тази информация излиза от доклада на служебния финансов министър Росица Велкова, който тя е представила пред Министерски съвет.

Основната причина за тези изводи се крие в работата на последното редовно правителство и решенията, взети конкретно от тогавашния министър-председател Кирил Петков и тогавашния министър на финансите Асен Василев.

Ще ви припомня един конкретен случай, заради който България в момента е с лошо финансово състояние. При изготвянето на бюджета от правителството “Петков”, “Има такъв народ” публично и на няколко пъти се противопостави на идеята да се раздадат енергийни помощи на всички, включително на компании, които регистрират свръхпечалби. Разбира се, никой не ни чу и в крайна сметка милиони левове бяха раздадени на такива компании, които нямаха нужда от помощ.

Всъщност, резултатите от решенията на Кирил Петков, Асен Василев и безропотните им партньори щяха да бъдат още по-драматични, ако те бяха останали начело на държавната хазна. За доказателство, прочетете внимателно доклада на служебния министър на финансите Росица Велкова.

Всеки нормален човек може да си направи логични, причинно-следствени връзки и да разбере какво се е случило и какво можеше да се случи.

Да теглим заем от МВФ не е стояло пред страната ни от Жан-Виденово време.

А като се сетя какво беше тогава - никак, ама никак не ми се иска това време да се връща.

Две бяха причините, поради които падна правителството на Кирил Петков.

Едната беше двойствената политика спрямо Северна Македония, а другата беше неразумната и опасна финансова политика на Асен Василев и Кирил Петков.

Това, което се случва днес, и това, което се случи в Северна Македония, ясно показват какво съм имал предвид."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай