Славчо Атанасов се сбогува с политиката

Уморен съм, песимист съм, чакат ни спирала от избори

Славчо Атанасов се сбогува с политиката | StandartNews.com

 

Легендарният пловдивският политик Славчо Атанасов казва "сбогом" на политиката. "Уморен съм! Ще си почина", каза той пред Епицентър.

"Аз съм един един от ветераните в политиката, не разбрах как дъщеря ми израсна. Пропуснах и много други важни неща в личен план. Сега е време да наваксам,  ще отдам повече време на семейството си", заяви той.

Бившият кмет на Пловдив е уведомил Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, че няма да кандидатира за народен представител, преди още да се разбере, че патриотичното обединение се разпада, а двете партии - НФСБ и ВМРО ще се явяват самостоятелно на изборите на 4 април.

Според него ГЕРБ ще спечелят битката в Пловдив, въпреки че Корнелия Нинова ще съживи организацията на БСП в града.

"Тези, които се бяха отвратили от местното ръководство на БСП, ще се върнат в партията заради Нинова. Мнозина се бяха отчаяли и тя ще върне разколебаните социалисти", разказа Атанасов за ситуацията в червената организация.

За Корнелия Нинова тези избори са решителни, убеден е депутатът от НФСБ. Той предупреждава, че хората на Гергов ще работят срещу лидера на БСП и битката ще бъде изключително оспорвана.

Славчо Атанасов разказа, че и структурите на ГЕРБ не са в добро финансово състояние, но изборите ще бъдат спечелени от тях заради три фактора, които ГЕРБ владее: държавните институции, Информационно обслужване и администрацията.

"Цветанов няма никави шансове, а за Слави Трифонов - всичко зависи от избирателната активност", убеден е бившият пловдивски кмет. Трудно ще бъде и за разделените три патриотични формации, тъй като към патриотичния вот и други политически сили имат претенции - най-вече партията на Трифонов

Славчо Атанасов прогнозира, че нещата в държавата не вървят надобре. "Боли ме от това, което ще стане в България след 4 април. Влизаме в спирала от избори и това ще съсипе държавата", каза настоящият депутат пред Епицентър.бг.

Той е категоричен, че президентът е сбъркал, определяйки 4 април за датата на изборите. Върху резултатите им ще влияят два фактора - времето и развитието на третата вълна на ковид-пандемията. Изборите трябваше да са в края на май, в топло време, подчерта Атанасов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай