Скандалът трещи. Пъдят Паси от телевизиите

Нарече Зеленски украинският Левски. Лавина от гняв

Скандалът трещи. Пъдят Паси от телевизиите | StandartNews.com

Скандалът трещи. Интелектуалци отприщиха лавина от гняв срещу Соломон Паси заради изказването му за Васил Левски. В интервю за БНТ Паси заяви, че Володимир Зеленски е украинският Васил Левски. Това не е първо скандално изказване на Паси. Преди години той заяви „майната му на православието”.

Директорката на държавната психиатрична клиника д-р Цветеслава Гълъбова написа открито писмо до БНТ. С него тя иска поне година Паси да не припарва до екран. Ето какво гласи то:

Отворено писмо

До

Г-н Емил Илиев Кошлуков

Генерален директор на БНТ

До

Денят започва с Георги Любенов

До

Редакторите на предаването

Уважаеми госпожи и господа,

В днешното издание на предаването един от гостите ви - Соломон Паси си е позволил гнусното и обиждащо българското национално достойнство сравнение на украинския президент Зеленски с Васил Левски

Ясно е какви политкоректни чувства изпитва паси към зеленски, ясна е и мотивацията му за тях, знаем и колко този господин мрази нас, българите и православието, за което каза “майната му” - негова си е отговорността за всичко това.

Но е ваша отговорността за това, че позволявате на ваш гост да сквернослови и окалва името на Левски с евтините си грантомотивирани сравнения с една доста спорна “личност”. И при това тъпашко сравнение водещият позорно мълчеше.

Смятам, че е наложително и настоявам да поднесете извинение на аудиторията на БНТ, която издържа институцията с данъците си и въпросното лице паси поне една година да не ни залива с омразата си от екрана на обществената телевизия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай