Скандалът трещи? ГЕРБ скочи на Морфов, лавина от гняв заради Будинов

Десислава Атанасова пуска жалба за дискриминация

Скандалът трещи? ГЕРБ скочи на Морфов, лавина от гняв заради Будинов | StandartNews.com

ГЕРБ се вдигна срещу режисьора Александър Морфов. Поредната му изцепка мобилизира партията на Бойко Борисов. Лавина от гняв се изсипа срещу Морфов, след като той махна от постановката „Хъшове” актьора Евгени Будинов и го нарече „герберски боклук”. Мъжко беше да ми кажеш в очите, отговори  Будинов, който разказа, че в разговор с Морфов режисьорът му е казал, че няма възражения срещу актьорското му майсторство. Причината за отстраняването е политическа.

ВИЖ ОЩЕ: Нова изцепка на Морфов разтресе Народния

Мрежата завря от постове във фейсбук.

МОРФОлогията на един видеозапис - цинично изказване на записания, малодушие от присъстващите, заяви Десислава Атанасова. И обяви, че пуска жалба в Комисията за защита от дискриминация.

Самозабравил се "театрал" връща членството в партията, като ръководно начало за оценка на таланти. "Моралната летва" за политически възгледи, без оглед на други качества, напомнят за режим, обявен за престъпен, каза още Атасанова.

Бившият здравен министър Костадин Ангелов написа: „Спомням си като бях дете, че майка ми не я бяха допуснали до някакво събитие, защото не беше партиен член. Нямаше партийна книжка. Майка ми беше учителка. Тя го изстрада пред очите ми, но тогава разбрах, че комунистите са жалки същества.

Днес един български режисьор от Народния театър е изгонил един български актьор, защото симпатизирал на една партия. Режисьорът е Александър Морфов. Актьорът е Евгени Будинов- т.нар. "гербаджийски боклук".

Две идентични ситуации- укорими, гадни, жалки. И двете имат една цел- да смачкат, да унижат и да пречупят психиката на човека. Да го променят.

Поведението на човека обаче си има логични обяснения. В Уикипедия пише, че бащата на Александър Морфов е бил офицер, а майка му учителка по руски език.

Вече всичко си идва на мястото. Ясно е на какво са го научили и в какво са се провалили като родители. Видимо е с просто око.

Александър Морфов, независимо от величието ти на режисьор, ти не заслужаваш да работиш в театър, а още повече в Народния театър. Ти олицетворяваш всичко срещу, което се борихме. Ти проповядваш език на омразата. Твоето място не е в Народния театър, а в НКВД. Сбъркал си си мечтите.”

Хората от моето поколение имат огромна нетърпимост към прояви, които рушат демокрацията, защото знаят и помнят времето, в което тя бе мечта, заяви и Анна Александрова. Ето какво още написа юристката: „Това, което видях и чух във видеото с Александър Морфов е моралното падение, което може да достигне един човек с безспорен принос за българската култура. Да кажеш, че харесваш актьор от Народния театър като качества, но го махаш, защото не си съгласен с политическите му пристрастия е мракобесие и напомня за един срамен период от историята ни в продължение на 45 г, който се моля никога да не се повтаря.

Хора като него и представителството им в политиката говорят постоянно, че искали промяна. Бих ги попитала, така ли я виждат?

В такава България ли искат да живеят, в която ако мислиш различно от режисьора, нямаш право да си артист, без значение дали имаш качества или не?

Ценя и уважавам Евгени Будинов, не защото е бивш народен представител от ГЕРБ, а защото е достоен и талантлив човек.”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай