Нова изцепка на Морфов разтресе Народния

Жертва на режисьора стана актьорът Евгени Будинов

Нова изцепка на Морфов разтресе Народния | StandartNews.com

Нова изцепка на Александър Морфов разтресе Народния театър. Този път в центъра на екшъна се оказа актьорът Евгени Будинов.

Гасност на скандала даде Тома Биков от ГЕРБ. В профила си във Фейсбук той сподели видео, в което според политика се обяснява причината за отстраняването.

Повече от 15 години Евгени Будинов участва в "Хъшове". Миналата година в края на август преди връщането на спектакъла отново на сцената на Народния театър актьорът разбира, че е отстранен от постановката. Но го разбира от колегите си.

"Имаме още едно отсъствие. Един гербаджийски боклук, който го изхвърлихме от представлението..." Това са думи на режисьора Александър Морфов по адрес на актьора Евгени Будинов, написа Биков във Фейсбук.

И допълни: „С Евгени бяхме колеги в 44-ото Народно събрание като част от парламентарната група на ГЕРБ. Думите на Александър Морфов са произнесени по повод отстраняването на Евгени от представлението „Хъшове” в Народния театър.

В записа, който публикувам по-долу, самият Морфов казва, че Евгени има актьорски качества, но не може да бъде част от представлението заради своите разбирания. С две думи, причината Евгени Будинов да бъде отстранен от представлението е, че симпатизира на ГЕРБ и го заявява публично. Очевидно Морфов говори пред участващите в спектакъла, като целта е да бъде унижен Евгени Будинов.”.

Самият Будинов отговори на Морфов публично. "Според мен мъжката постъпка беше самият Сашо Морфов да ми се обади и да ми го каже и аз реших да постъпя по-мъжки от него и да му звънна по телефона. Питах го: "Защо съм отстранен?". Каза, че ме отстранява, защото съм член и съм бил депутат от ГЕРБ. Аз го попитах: "Сашо, значи ти ме отстраняваш по политически причини?" и той каза: "Да, отстранявам те по политически причини. Нещо като актьор към мен да имаш проблем? Той каза: Напротив, Гецка. Много те харесвам като актьор, даже ще ми липсваш в представлението", коментира Евгени Будинов, цитиран от БНТ.

Александър Морфов заяви, че разпространеното видео е манипулирано и в него не присъстват всичките мотиви за отстраняването. Той потвърди, че цени Будинов като артист, но по думите му, в случая ставало въпрос за морални ценности.

"Аз никога не съм си и мислил и нямам право да забранявам, на който и да било човек да участва в законова партия, но тук става въпрос за морални императиви. Човек, който няма моралните качества, за да участва в това представление, аз имам пълното право да го отстраня от представлението", каза Александър Морфов, режисьор на "Хъшове".

Морфов заяви, че това е бил основният мотив за отстраняването на Будинов от "Хъшове", но така и не обясни кои морални императиви е нарушил Будинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай