Скандално циничен запис пускат на медиите

Скандално циничен запис пускат на медиите | StandartNews.com

Борисов, Найденов и Кокинов обсъждат сферите за влияние по делото срещу ексземеделския шеф

София. Запис на скандален разговор е разпратен тази сутрин на много редакции и електронни медии, сред които е агенция Стандарт Нюз. На него е записан разговор на живо, а не по телефона, между бившия премиер Бойко Борисов, градския прокурор Николай Кокинов и бившия земеделски министър Мирослав Найденов.

Разговорът е наситен с цинизми и обидни квалификации. Те са отправени от тримата участници в срещата срещу прокурори, политици и журналисти.

Най-много ругатни отнася главният прокурор Сотир Цацаров, който беше сочен за фаворитът на ГЕРБ при избора на първи обвинител в държавата. В разговора Кокинов и Найденов непрекъснато се оплакват, че са "репресирани" и "преследвани" от страна на прокуратурата.

За един от прокурорите се спори дали е гей или не.

Тримата обсъждат на обща среща механизмите за влияние върху хода на разследването за корупция, злоупотреба с власт и принуда срещу Найденов. Според Кокинов делото не би могло да издържи пред съда, но все пак изразява опасение, че жената, с която живее бившия министър, може да даде уличаващи показания срещу него.

Обсъжда се и проверката за скандалните обществени поръчки, спечелени от две бивши земеделски пиарки, които станаха причина и за намесата на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ). По думите на Борисов в този случай проблемът на Найденов е по-голям, защото става въпрос за европейски средства.

Авторът на писмото твърди, че е служител в СДОТО и декларира, че подслушваните мъже на висши позиции са следени по нареждане на бившия МВР шеф Цветан Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай