Скандал: Турция скочи на Доган и Пеевски заради Местан

Скандал: Турция скочи на Доган и Пеевски заради Местан | StandartNews.com

Страната на Ердоган забрани на политиците ни да минават границата

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и депутатът Делян Пеевски са със забрана да влизат в Турция. Това става ясно от материал в турския вестник "Сабах", публикуван днес. Новината според наши медии е била потвърдена и от турското посолство. До момента обаче в държавата ни няма такава официална информация.

"Доган и Пеевски са заклеймени от диктатора Реджеп Ердоган", бяха първите коментари в кулоарите на парламента. Както е известно турският президент е критикуван за ограничаване на свободата на гражданите в южната ни съседка, но демонстрира твърде топли отношения с изключения от ДПС Лютви Местан. "Това е само доказателство, че Доган и Пеевски работят за България, а ДПС не е турска партия. Забраната обаче е странна и в нея прозира политически оттенък", заключиха юристи.

Депутати коментираха още, е това е открита провокация срещу почетния председател на Движението, който днес бе отличен с българската награда "Стефан Стамболов".

"Стана ясно, че атаката срещу него и Пеевски е заради това, че не допуснаха турското правителство да вземе ДПС на концесия, както и заради позицията им в защита на сваления руския самолет", коментираха избраници. В същото време стана ясно още, забраната идва ден след като изгоненият от ДПС Лютви Местан е провел поредната си тайна среща с турския посланик у нас Сюлейман Гьокче. В началото на тази седмица изхвърленият от политиката Местан обяви името на новата си партия ДОСТ, която не била протурска, но абревиатурата й е именно турска дума, означаваща „приятел".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай