Скандал Каназирева - Манолова заради ревизията

Комисията по ревизията вика Теменужка Петкова за изслушване

Скандал Каназирева - Манолова заради ревизията | StandartNews.com

Скандал между Дани Каназирева /ГЕРБ-СДС/ и Мая Манолова /”Изправи се! Мутри вън!/ избухна на заседанието на временната комисия по ревизията на управлението на Бойко Борисов. Повод бе посещението на Мая Манолова, председател на комисията, в „Булгартрансгаз”.

ВИЖ ОЩЕ: Манолова с акция с Булгартрансгаз, ГЕРБ бесни

В петък Манолова Явор Божанков от БСП, Георги Георгиев от "Има такъв народ", Калоян Янков от "Демократична България" и Андрей Вълчев от "Изправи се! Мутри вън!" отидоха в дружеството, за да поискат лично документите, които компанията отказа да им предостави под предлог, че скенерите не работели, електронно пък не можели да се изпратят. Министърът в оставка Теменужка Петкова също се появи в дружеството и обяви, че става въпрос за 800 хил. страници документация за „Балкански поток“, която не можело да се даде веднага.

В началото на днешното заседание Каназирева настоя да знае в качеството си на каква Манолова е била там – на председател на комисията, на народен представител или друго качество. „На какво правно основание бяхте там“, настоя за отговор Каназирева, според която ГЕРБ не са били уведомени за посещението съгласно правилата за работа на комисията. Тя упрекна Мая Манолова, че използва председателската си позиция за пиар акции: „Тази комисия ви е нужда, за да минете 4-процентовата бариера на следващите избори. Защо останалите партии ви позволяват да бъдат използвани, за да ви осигурят роля в поредното реалити“.

„Това дружество има какво да крие и затова е целият цирк“, отговори на свой ред Мая Манолова, която увери, че е направила всички опити да уведоми народни представители от ГЕРБ, но по различни причини те не са присъствали.

Въпреки това размяна на реплики продължи, а част от спора се прехвърли върху това умишлено ли от дружеството не са представители необходимите документи на електронен носител, които са големи по обем, за да бъдат доставени на хартия, оправдавайки се, че скенерът им не работи. Това е опит са се осуети получаването на информация, осъмни се Калоян Янков от „Демократична България“, който е присъствал на влизането в дружеството.

Накрая депутатите от комисията решиха да извикат на изслушване на утрешното заседание министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова, както и на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай