Скандал! Как Хампарцумян удари ВСС

И с какво го сравни в момента

Скандал! Как Хампарцумян удари ВСС | StandartNews.com

 Пред Нова нюз Левон Хампарцумян.направи тежък коментар за драмите около ВСС и Иван Гешев.

За мен не е толкова важно какво преживява г-н Иван Гешев, а кой натиска копчетата и кой управлява мотивацията на ВСС, която е толкова синхронизирана по различни теми. Това говори за властови център, който ние не виждаме, не го знаем и много бихме искали да се запознаем с него. 

Този властови център трябва да се знае, за да може да носи отговорност, а не да прави каквото  си иска, посочи той.

В момента виждаме, че ВСС се държи като отбор по синхронно плуване, на който каквото и да му кажеш, ще се движи така, допълни той.

Всяка криза е полазна за оцелелите. Нещата стигат до някаква естествена развръзка, когато ст арите неща вече не могат да работят така, както са били проектирани. Така че този процес в момента е оздравителен, но ако оцелеем, посочи той.

Финансите са инфраструктурата на икономиката и обществото. Хубаво е да имаме една по-консервативна политика по отношение на финансите. Новото правителство поне от своите заявки трябва да направи един относително консолидиран бюджет. 3-те процента не са някаква магическа цифра.

Важното е от колко ще вземем 3%, т.е. колко ще порасне българската икономика. Изключваме тук разходите за пенсии и здравеопазване, защото това са харчове, които трябва да се правят и то така, че да запази както достойнството на болните, така и на пенсионерите и на останалите.

И като казвам достойнство, имам предвид, че трябва да има и някаква справедливост. Не може да вървим вечно в посока на изравняване на всички пенсии и да поставяме на една линия всички хора - и тези, които са работили цял живот, и тези, които с нищо не са допринесли, коментира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай