Синдиците в КТБ се извиниха на БСП

Синдиците в КТБ се извиниха на БСП | StandartNews.com

Синдиците, представляващи изпадналата в несъстоятелност Корпоративна търговска банка, изпратиха официално писмо до БСП, в което се извиняват за „допуснатата техническа грешка" със сметка на варненската организация на партията в КТБ. Това съобщиха от пресцентъра на партията. В изнесения на 9 февруари списък на партии, политици и магистрати, имали отношения с банката, влогът на Областния съвет на БСП-Варна бе поставен на трето място по размер, като се твърдеше, че сумата в него е възлизала на над 1 млн. лв.

В писмото се посочва, че в периода от 1 януари 2009 г. до 31 декември 2015 г. Областният съвет на БСП в гр. Варна е имал една сметка в КТБ, открита на 6 декември 2007 г. Оправомощени от бившия председател на партията Сергей Станишев да се разпореждат с нея са били: Боян Димитров, Петър Димитров, Красимир Янков, Мая Раданова-Кръстева, Цонко Цонев, Милка Кузманова. В кореспонденцията си до „Позитано" 20 синдиците отбелязват, че между 1 май 2014 г. и 31 декември 2015 г. с вземането по сметката не са извършвани цесии, а от 1 май до 20 юни 2014 г. със средствата са осъществявани само стандартни операции – тегления и банкови преводи. Приложени са пълно извлечение за движението по сметката и копия от пълномощните на посочените лица.

Квесторите в КТБ декларират също, че след като на 10 февруари е установена „техническата грешка", хвърлила сянка върху имиджа на варненската организация на социалистите, е извършена корекция на оповестената от тях информация. Поправеният списък е представен на Фонда за гарантиране на влоговете в банките за публично оповестяване, а на интернет страницата на КТБ е публикувано съобщение за допуснатата грешка и нейното отстраняване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай