Симов: Южен поток е от национален интерес

Симов: Южен поток е от национален интерес | StandartNews.com

Пловдив. След дългото време на „Йес" лейди най-трудното нещо, на което трябва да научим Европа, е да чува и отговора „не" от нас. България в ЕС може да отстоява собствените си интереси и такъв е проектът „Южен поток". От него зависят икономическият растеж и нашият просперитет". Това каза на среща с избиратели в пловдивския район „Северен" кандидатът за член на ЕП Александър Симов. Той и колегата му в листа №15 Катя Колева представиха приоритетните направления за работа на европейските социалисти в следващия Европарламент.

„Всички политики на европейско ниво касаят страните-членки и когато те са десни, в България трудно може да ги направим леви, социални и солидарни", подчерта икономистът Катя Колева. Журналистът от в. ДУМА Александър Симов допълни, че заради дясното управление Европа загуби не само икономическите си устои, но и част от моралните.

„Именно ЕНП отказаха на България за Шенген, въпреки че управляваха ГЕРБ и въпреки, че няколко правителства работиха за покриването на условията", припомни Колева. Тя цитира кандидата на ПЕС за председател на ЕК Мартин Шултц, който тогава каза: „Когато една страна е готова, ние нямаме право да я спираме!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай