Симов обяви, че БСП искала да управлява

Избирателите ни казаха, че първо трябва да променим нещо в себе си и по-активно да говорим, каза представителят на левицата

Симов обяви, че БСП искала да управлява | StandartNews.com

БСП се намира в добра кондиция в момента. Toва каза Александър Симов, член на Националния съвет на БСП в сутрешния блок на БНТ.

По думите му изборите на 4 април били парадоксални в много отношения и спечелили партиите, които мълчали. На тях малко се говорило за политика. Затова Симов се надява изборите на 11 юли да бъдат точно обратното – никой да не мине с мълчание или патетични уверения, че може да направи нещо. Има промяна на отношението на социалистите към „Има такъв народ“. Аз искам да видя от тях конкретика, ангажимент и поемане на отговорност, защото тяхното поведение по-скоро разочарова, отколкото да носи негативи, отбеляза Симов.

БСП били от  позицията на трета политическа сила, а отказът на червените бил бърз и мотивиран, за да може по-бързо да лиши България от управлението на Бойко Борисов. ИТН се уплашили от носенето на отговорност и Александър Симов се надява българските граждани да го разберат.

„БСП иска и може да управлява и заради това искаме да постигнем доверието на избирателите“, подчерта социалистът. 

Той смята, че на предишните избори БСП се явили със стабилна и стройна програма. Въпросът е, че сега Симов се надява на една добра кампания, в която червените да покажат какво искат да направят. БСП предложи реални идеи за спиране на модела Борисов, а не красиви приказки от типа на джипко бибитков“, изтъкна Александър Симов.

Вътрешнопартийното обединение не е знак за разпад, а знак за политическа сила, добави той.  

Симов посочи, че най-важният отговор от парламентарните избори е, че хората не искат ГЕРБ да управляват. Избирателите казали на БСП, че първо трябва да променят нещо в себе си и по-активно да говорят. Кой е истинска опозиция с работещи идеи ще бъде една от темите пред социалистите за предсрочните парламентарни избори. Александър Симов гледа добре на работата на Комисията по ревизия. Той не смята, че ще има провал на служебното правителство, защото се справяло доста амбициозно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай