Симеонов се пита дали ПГ на ОП ще има дейност

Според Симеонов може би в личен план смяната на Волен Сидеров е голяма драма за него

Симеонов се пита дали ПГ на ОП ще има дейност | StandartNews.com

Проблемът не е кой ще ръководи ПГ на „Обединени патриоти“, а дали тя ще има дейност, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред БНТ във връзка с промените в ръководството на парламентарната група.

Попитан дали смяната на Волен Сидеров е краят на „Обединени патриоти“, Симеонов обясни: „Такива категорични твърдения не бих подкрепил по никакъв начин. Действително става въпрос за една формална промяна, която узаконява, или финализира един процес, който за съжаление продължава две години. Групата, особено последната година, година и половина реално няма съвместен общ живот. Тя представлява механичен сбор от три партии. Не мисля, че някакви новини има тук. Нормално и естествено беше да се опитаме да направим някакво оздравяваме. Да предприемем мерки, за да може тази група да се опита да има единен живот“, обясни още Симеонов.

Според Симеонов може би в личен план смяната на Волен Сидеров е голяма драма за него. „Странно, но той явно държи на тази позиция. Той трябва също да е благодарен, че се освобождава от един тежък ангажимент, който не можеше да изпълнява повече от година, година и половина. Не мисля, че постът, който заема един човек би трябвало да определя неговото самочувствие“, посочи още лидерът на НФСБ.

Според него в групата има сериозни проблеми. „Те са показателни не само от отделните изявления основно на лидера на Атака и хора от парламентарната група по отношение на дейността на вицепремиери, които участват в правителството. Те са видими и от това, че много често в зала по един и същи законопроект, или по един и същ въпрос се гласува противоречиво. Проблемът не е кой ще ръководи групата, а дали тя ще има дейност“, каза лидерът на НФСБ. По думите му тази група е създадена за работа, но за съжаление не работи. Симеонов обясни, че в продължение на 10 месеца до 14 февруари Сидеров е присъствал 4 % от времето, когато парламентът е заседавал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай