Симеон Славчев: Партия МИР издига доказани експерти и професионалисти за общински съветници в София

В следващите дни ще бъде представен целия екип на кандидата за кмет на София,проф. д-р Симеон Ананиев

Симеон Славчев: Партия МИР издига доказани експерти и професионалисти за общински съветници в София | StandartNews.com

Партия МИР издига доказани експерти, професионалисти и граждански активисти за общински съветници в София. Това заяви лидерът на партия партия МИР след като заедно с кандидат кмета на партията в София проф. д-р Симеон Ананиев регистрираха в Общинската избирателна комисия кандидатите за кметове и общински съветници в столицата за предстоящите на 29-ти октомври местни избори.

„Партия МИР издига един от най-добрите експерти по транспорт в България за кмет на София. Проф. д-р Симеон Ананиев има опита, знанията, уменията и най-вече волята и желанието да бъдат решени реалните проблеми на столицата и на софиянци. От всички кандидати за кметове на София проф. Ананиев има най-голям административен и управленски опит и единствения кандидат, който конкретни решения на проблемите на София. Един от най-сериозните проблеми на София е чистотата на въздуха, който е свързан пряко с транспорта и начина по който той е организиран. Проф. Ананиев има цялостна концепция за интегрирането на транспорта, инфраструктурата и логистиката на София в една система, която ще оптимизира транспортната схема на София. Чрез нейната реализация значително ще се подобри качеството на въздуха и на живот в столицата, а градския транспорт ще стане лесен, удобен, достъпен и предпочитан от всички, а София истински зелен град с чист въздух и прекрасна атмосфера за работа, учене, развитие и живеене“, заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че в листата на общински съветници влизат едни от най-добрите лекари, инженери, юристи, архитекти, учители, културни дейци, мениджъри, спортисти, представители на малкия и средния бизнес и общественици. Сред тях е един от най-добрите и реномирани кардиолози в България д-р Владислав Пакеров. Друга известна фигура в листата на партия МИР за общински съветници е бившия зам.-министър на Инвестиционното проектиране арх. Борислав Ангелов. Той е и кандидата за кмет на партия МИР за район Красно село. Сред кандидати за общински съветници е и д-р Ирена Парунева, която е експерт по здравеопазване и председател на Гражданско сдружение „Мрежа за инициативи и решения“. Председателят на Българското каяк общество Димитър Манев също е листата за общински съветници на партия МИР.

„София има много проблеми, но едни от най-важните, които политическа партия МИР ще изведе като свои приоритети, са чиста и екологична София; достъпна градска среда; бърз, удобен и достъпен за всички обществен транспорт; сигурна и спокойна София. Целогодишният достъп на гражданите до Природен парк „Витоша” с цел туризъм, спорт и отдих е също част приоритетите на партия МИР в София. Време е всички въжени линии и съоръжения в София да се върнат под шапката на Столичната община и да станат част от общинското дружество „Столичен електротранспорт”. Само така ще може да се гарантира целогодишния достъп на столичани и гостите на столицата до Природния парк“, това заяви кандидата за кмет на София от партия МИР проф. д-р Симеон Ананиев. Той допълни, че има готов екип от експерти, които ще реализират всеки един от приоритетите и поставените стратегически цели в София. Лидерът на партия МИР Симеон Славчев каза, че за първи път има кандидат за кмет, който предварително ще покаже своя екип, с който ще работи и допълни, че в следващите дни ще бъде представен целия екип на проф. д-р Симеон Ананиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай