Симеон Славчев: Обединихме се около вековните български ценности

Партия МИР е част от широкото ляво-патриотично обединение

Симеон Славчев: Обединихме се около вековните български ценности | StandartNews.com

Лидерът на партия МИР Симеон Славчев ще води листата на ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“ в област Разград за предстоящите на 9-ти юни тази година предсрочни парламентарни избори.

„В истинското ляво-патриотично обединение се обединихме около вековните традиционни български ценности, около принципи, етика и морал.

Обединяваме усилия и заедно ще проведем борба за връщане към нашия цивилизационен модел и нашата идентичност, която е ясна – ние сме православни християни и славяни, ние сме велик народ и това казва всичко. Нашата цел е да се завърнем към корените си, към родовата си памет и история, като ги върнем в българските учебници, книгите, музиката, както и във високотехнологичното ни ежедневие.

Действащия вече 33 години модел на развитие на България няма нищо общо с българската душевност, ценности, манталитет, възпитание, както и с нашите вековни традиции, православната етика и морал. Време е да спрем да живеем по чужди правила и закони, които ни наложиха.

Време е държавата да започне да се грижи за българския народ, а не да бъде негова мащеха и да се грижи за чужди народи. Това е и мисията на ляво-патриотичното обединение, което правим“, заяви Симеон Славчев.

Според него България има нужда от истинска и морална алтернатива на сглобката и на всичко, което се случва в държавата в последните години.

„Ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“ е именно тази алтернатива, която ще върне нормалността в държавата и която ще изгради социално-солидарен модел на държавно, икономическо и лично развитие и защита на конституционния ред и на правовата държава. Длъжни сме заради Родината и бъдещето на нашите деца в нея заедно и с общи и задружни усилия да успеем. Нито крачка назад, защото зад нас е България“, каза още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той е убеден, че новото обединение между леви и патриотични партии и организации ще се превърне в реална алтернатива още на тези избори и така България ще тръгне по нов и коренно различен от досегашния модел на развитие.

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Венцислав Иванов
преди 1 седмица

Дано да се случи! Макар че “разслояването” на лявото политическо пространство не вещае нищо добро. Толкова трудно ли беше да преодолеят дребнавите дразги в името на нещо много по-голямо? Явно да.

Откажи
Янка
преди 1 седмица

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

Откажи