Симеон Славчев: Кмета на София незабавно да подаде оставка

Искането на лидерът на партия МИР е заради отмяната на честванията на 176-тата годишнина от рождението на Христо Ботев

Симеон Славчев: Кмета на София незабавно да подаде оставка | StandartNews.com

Кмета на София Васил Терзиев незабавно да подаде оставка заради отмяната на официалните чествания на 176-тата годишнина от рождението на българския поет-революционер Христо Ботев. За това настоя председателят на партия МИР Симеон Славчев.

„За първи път Столична община не организира официално честване за годишнината от рождението на Христо Ботев. За първи път нямаше официално поднасяне на венци и цветя на паметника на българския поет-революционер, както всяка година до сега се организираше с гвардейци и отдаване на почит и поклонение пред делото и паметта на Ботев. Единственото, което Столична община организира за 176-тата годишнина от рождението на Христо Ботев беше фотодокументална изложба и музикално-поетичен рецитал в Столичната библиотека. Това за мен е пълна подигравка и напълно целенасочено действие на Столична община, за което кмета на София незабавно да подаде оставка“, заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той припомни, че въпреки, че Столична община на практика е отменила официалните чествания на 176-тата годишнина от рождението на великия българин стотици столичани, както и интелектуалци и общественици са се самоорганизирали и са поднесли венци и цветя на паметника на Христо Ботев в София.

„За по-малко от три месеца от както е избран за кмета на София Васил Терзиев доказа, че няма качествата да бъде кмет на столицата. Нещо повече – вече два месеца той, ПП, ДБ и Спаси София блокират работата на Столичния общински съвет, заради детската мечта на Борис Бонев да стане председател на общинския съвет. За този период вместо да се решават проблемите на София и на столичани, те се задълбочават. Доказателство за това е, че по улиците и тротоарите има клони и боклуци, а кофите за боклук във всички квартали на София преливат и не се извозват и почистват с дни. От както Васил Терзиев и „Спасителите“ дойдоха на власт в София столицата ни прилича на терен на който са се водили военни действия. София е в пълна разруха и има риск от зарази, заради неизвозването на битовите отпадъци. Не може повече столицата на България да бъде заложник на личните амбиции на Борис Бонев, който няма дори един ден трудов стаж, а има само и единствено претенции за постове и позиции“, каза още Симеон Славчев, който в мандат 2015-2019-та година беше един от най-активните общински съветници в София.

Според Славчев изхода от създалата се ситуация е само един и той е Васил Терзиев да подаде оставка и да се проведат нови избори за кмет и за общински съвет в София.

„Не може да има никакви оправдания за нищо и с никой, още по-малко за отмяната на честванията на 176-тата годишнина от рождението на Христо Ботев. За това пряка отговорност носи кмета на София и никой друг. За неработещия общински съвет пряка отговорност носи също кмета, защото той е този, който трябва да изкара основните приоритети на София, около които да търси обединение и мнозинство в общинския съвет. Време е да спасим София от „Спасителите“. Време е да започнат да се решават реалните проблеми на столицата, а Васил Терзиев и „Спасителите“ доказаха, че са негодни за това и за това незабавно трябва да си отидат“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Илья
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи