Сигнализират за злоупотреби от 390 млн. лв. в енергетиката

ГЕРБ са платили фактури за 13 млн. лв. след спирането на АЕЦ "Белене"

Сигнализират за злоупотреби от 390 млн. лв. в енергетиката | StandartNews.com

София. Съществуват още сигнали за източване на енергийната система, които са на стойност 390 млн. лева, като за тях прокуратурата тепърва ще говори. Въпросните 390 млн. лева обаче не са само по проекта АЕЦ „Белене", а като цяло за нарушения в енергийния сектор. Това обяви пред журналисти министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

След решението на Народното събрание да бъде спрян проекта за изграждането на АЕЦ „Белене" бившите управляващи от ГЕРБ са платили фактури на стойност 13 млн. лева, разясни Стойнев. „Разследванията на прокуратурата са за плащания на стойност 18 млн. евро", подчерта енергийният министър.

По отношение на предложението на народния представител от БСП Явор Куюнджиев за това цената на тока да се формира всяко тримесечие енергийният министър отбеляза, че всеки има право да дава предложения в публичното пространство, като всяко предложение трябва да се анализира. „Всеки е свободен да дава предложения с оглед на това да се подобри животът на българина. Предложението трябва да се прецени, преосмисли и ако има положителен ефект, значи е правилно", отбеляза още министър Драгомир Стойнев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай