Шулц към Сергей: Благодаря ти от сърце за успеха!

Шулц към Сергей: Благодаря ти от сърце за успеха! | StandartNews.com

Президентът на ЕП Мартин Шулц, председателят на групата на С&Д в ЕП Джани Питела бяха приветствани от делегатите на ПЕС. Над 900 социалисти от цяла Европа са в Будапеща, 419 от тях имат право на глас за избор на лидер на ПЕС.

Форумът в Будапеща е 10-тия конгрес на ПЕС и бе открит от Ахим Пост, генерален секретар на ПЕС. Президентът на на ПЕС-жени Зита Гурмай подари на Шулц книга за 20-годишната история на Движението при европейските социалисти. В рамките на два часа соцлидерът Сергей Станишев и единственият му опонент за поста испанецът Енрике Барон Креспо трябва да представихят платформата си за развитие на лявата идея.

Гласуването ще приключи паралелно с приемане на нови членове в ПЕС, нов президиум на левите, както и одобряване на нов устав на европейските социалисти. След 1 година изпитвам благодарност за кампанията, която стартирахме заедно от конгреса ни в Рим за общ кандидат на ПЕС за председател на ЕК, каза пред форума Шулц. И благодари на хилядите активисти, които се включиха в инициативата на Сергей Станишев "от врата на врата". Шулц подчерта значимостта и на приетия от евролевите Манифест. "Сергей, благодаря ти от сърце за успеха който постигнахме заедно!, обърна се емоционално към Станишев председателят на ЕП. Не е тайна, че фаворит на Шулц за президент на ПЕС за нов мандат е точно българинът.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай