Щонов възложи на БЕХ преустановяване на действия по "Южен поток"

Щонов възложи на БЕХ преустановяване на действия по "Южен поток" | StandartNews.com

София. Министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов е възложил на Българския енергиен холдинг (БЕХ) преустановяване на всички действия по „Южен поток" докато проектът не отговори на законовите изисквания на Европейската комисия. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на икономиката и енергетиката.

Служебният министър е уведомил енергийния холдинг с писмо за желанието си да се прекрати възлагането на всички тръжни процедури, както и сключването на договори по проекта „Южен поток".

След заседание на 11 август 2014 г. Българският енергиен холдинг взе решение и да не участва в увеличаването на капитала на проектната компания „Южен Поток България" АД, за което е дадено решение на министъра на икономиката и енергетиката от 11.12.2013 г., припомнят от МИЕ.

От министерството посочват още, че служебният министър задължава енергийния холдинг да окаже пълно съдействие на Европейската комисия по въпросите, свързани с наказателната процедура до привеждането на проекта в съответствие с европейското законодателство. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай