Ще гласуват вота на недоверие в НС

Ще гласуват вота на недоверие в НС | StandartNews.com

София. Народните представители ще гласуват вота на недоверие към правителството на Пламен Орешарски от 11 часа в Народното събрание. Вчера той бе внесен от Бойко Борисов и парламентарната група на ГЕРБ. Провал на правителството в областта на инвестиционното проектиране. Така е формулиран вота от депутатите на ГЕРБ.

На заседанието ще бъде разгледана оставката на председателя на НС Михайл Миков, която бе поискана вчера от ГЕРБ. Пресцентъра на парламента съобщи, че Миков ще предложи внесеното писмено искане на ГЕРБ за неговото предсрочно освобождаване като точка първа от дневния ред на заседанието на парламента. 

Не е ясно дали днес депутатите от парламентарната група на Атака ще се явят на работа. Те бяха на посещение на свои колеги в Брюксел за първото гласуване на вота на недоверие. 

Днес в парламентарния контрол ще участват десет министри от кабинета „Орешарски". Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев ще отговаря на два въпроса. Те са на народните представители Георги Андреев и Станислав Иванов. Към Йовчев има и две питания от народните представители Екатерина Заякова, Янаки Стоилов и Теодора Георгиева.

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева ще трябва да отговори на 11 въпроса от народните представители Владимир Тошев, Васил Антонов, Милка Христова, Захари Георгиев, Стефан Танев, Мариана Бояджиева, Сияна Фудулова, Джевдет Чакъров и Веселин Пенев, Тунчер Кърджалиев, Цвета Караянчева, Иван Вълков и Борис Цветков, както и на още две питания- от депутата на ГЕРБ Лиляна Павлова.

Министърът на земеделието и храните Димитър Греков ще отговаря на 4 въпроса. Те са зададени от народните представители Дурхан Мустафа, Смиляна Нитова, Иван Вълков и Димитър Бойчев и Ирена Соколова, и на питане от народните представители Пенко Атанасов и Светла Бъчварова.

Здравната министърка Таня Андреева ще отговаря на 9 въпроса. Те са на народните представители Десислава Атанасова, Мая Манолова, Атанас Пъдев, Димчо Михалевски и Кирил Добрев.

Финансовият министър Петър Чобанов ще отговори на два въпроса от народните представители Пенко Атанасов и Васил Антонов, както и на питане от народните представители Страхил Ангелов и Деница Златева.

На два въпроса ще отговаря министърът на отбраната Ангел Найденов, а министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов също ще отговори на питане от народни представители.

Министърът на транспорта Данаил Папазов ще отговаря на 13 въпроса от народни представители, както и на едно питане. Министърът на образованието и науката Анелия Клисарова пък ще отговаря на 7 въпроса и едно питане от народни представители. Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев ще отговори на два въпроса от народни представители.

Парламентарният контрол започва точно в 09.00 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай