Шенген! Три крачки, за да влезем

Ето плана на премиера Денков

Шенген! Три крачки, за да влезем | StandartNews.com

Три крачки трябва да направи България, за да влезе в Шенген. Това стана ясно от думите на премиера Николай Денков в парламента.

"Ако трябва да сумирам от какво зависи вероятността за приемане в Шенген, тя се състои от три елемента. Първият е законодателството, което трябва да бъде прието в тази зала и законопроектите, които са в дневния ред и в законодателната програма, да бъдат приети с максимално добро качество и максимално бързо", обясни акад. Денков в парламента.

На второ място той сложи охраната по границите и борбата с хората, които организират преминаването и превоза на бежанци през границата.

"Третата част е свързана с убеждаване на нашите европейски партньори, че ние сме си свършили работата, което изисква активна външнополитическа дейност. В това отношение аз разчитам на всички ангажирани лица, както на министъра на външните работи госпожа Габриел, така и на президента включително. Разбира се, и аз ще направя всичко възможно през следващите месеци с визити да покажем, че България е направила всичко, което зависи от нея, за да опазва границите на Европейския съюз", обясни още той.

Като фактор той отбеляза и ГКПП Капитан Андреево, за който според него не се говори достатъчно.

"Там също трябва да бъдем сигурни, че тази граница е пазена от гледна точка на възможност за преминаване на мигранти, за преминаване на наркотици и с министъра на вътрешните работи действаме и по тази задача", каза Денков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай