Шефката на кабинета на Орешарски официално е обвиняема

Шефката на кабинета на Орешарски официално е обвиняема | StandartNews.com

София. Прокуратурата повдигна обвинение на ръководителя на кабинета на Пламен Орешарски Мария Дивизиева.  "Обвиняват ме в престъпление по член 248, ал. 3, че съм помагала и умишлено улеснила полковник Петър Петков да представи неверни сведения по програмата", каза Мария Дивизиева.

По думите й това е сериозно недоразумение. "Включително ме обвиняват за период от време, в по-голямата част от който аз не съм била на тази позиция като зам.-министър и ръководител на управляващия орган на оперативната програма. Надявам се това недоразумение бързо да бъде изчистено и прокуратурата много бързо да си свърши работата – обективно и безпристрастно. Няма нужда да казвам – не съм извършила престъпление. Както аз, така и колегите ми сме вършили работата си абсолютно законосъобразно, професионално", каза тя и благодари на колегите си за огромните усилия, които са положили тази оперативна програма да бъде най-успешната за този период от време.

Дивизиева бе призована от прокуратурата да се яви днес в сградата на ДАНС за повдигане на обвинение. Това е втора призовка за Дивизиева, след като на 28 април, първата бе занесена в Министерския съвет, но се разбра, че тя е в отпуск.

Обвинението срещу Мария Дивизиева няма нищо общо с дейността на този кабинет, коментира от своя страна премиерът Пламен Орешарски

"Все пак, е само обвинение, на този етап. Това е случай преди години, и няма нищо общо с дейността на този кабинет, и нейната дейност в последната една година, като началник на кабинета", каза премиерът и отказа повече коментари по темата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай