Шефът на "Корал" потвърди: Кирил и Лена фалшифицираха подписите ни

Новият скандал ескалира

Шефът на "Корал" потвърди: Кирил и Лена фалшифицираха подписите ни | StandartNews.com

Новият скандал около Кирил Петков и Лена Бориславова ескалира. Председателят на Сдружение „Да запазим Корал” Атанас Русев потвърди във Фейсбук, че Петков и Бориславова са подправяли подписи – неговия и на още 10 членове на неправителствената организация, за да може лидерът на ПП да стане служебен министър на икономиката.

ВИЖ ОЩЕ: Слави избухна! Кой пази Кирил и Лена?

Не само аз мога да потвърдя, но и 10 члена на сдружението, на които също са им подправени подписите. Арогантна наглост, фалшифицирани документи и подписи, с които се сменя Управителния съвет на сдружението! – пише Атанас Русев.

Ден по-рано сайтът „Биволь” публикува разследване, в  което твърди, че преди три години Кирил Петков и Лена Бориславова фалшифицират подписи и документи на сдружението, за да може Петков да стане служебен министър на икономиката, тъй като по закон няма право да е в управителни съвети на неправителствени организации.

С измамата Петков слага и свое подставено лице в управата на "Да запазим Корал", а Лена Бориславова внася фалшиви документи с фалшиво пълномощно в Агенцията по вписванията.

Ето какво написа Атанас Русев, председател на "Да запазим Корал":

"Не само аз мога да потвърдя, но и 10 члена на сдружението, на които също са им подправени подписите. Арогантна наглост, фалшифицирани документи и подписи, с които се сменя Управителния съвет на сдружението! Лично "иконата" на Подмяната с ФАЛШИВО ПЪЛНОМОЩНО ОТ МОЕ ИМЕ внася всички фалшиви документи в Агенцията по вписванията с електронния си подпис. Ред извършени престъпления според Наказателния кодекс. Ако живеем в нормална държава отдавна щяха да са в затвора, както предвижда законът”.

Коментарът на Атанас Русев е написан под пост на Атанас Чобанов от сайта bird.bg, който преразказва разследването на "Биволъ" за измамата на Кирил Петков и Лена Бориславова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Светозар Стоименов
преди 1 седмица

След като си знаял, че подписа е фалшив , защо не си алармирал още в същият момент ? Или и ти си заблажил на едно с тях ....?

Откажи