Шедьовър от Томислав Дончев! Ето новата коалиция

Как нарече притока на партии към ПП

Шедьовър от Томислав Дончев! Ето новата коалиция | StandartNews.com

Идващите избори ще покажат дали конструкцията ни ще е правилна. Това заяви в ефира на Нова телевизия Томислав Дончев от ГЕРБ.

"Политиката човек не трябва да я усеща само през телевизора. Трябва да я усеща по джоба си, по улицата и по града, в който живее. От 2 години кое стана по-добре, ние не управляваме от толкова. Кое е по-добре?", запита риторично той.

„България има нужда от стабилност и посока, има нужда и от отговорност“, каза той.

По думите му срещата между Нинова и Борисов не е съглашателство, а лидерска среща. „Докъде я докарахме? Лидери на партии си говорят с нормален тон и се правят веднага новини за коалиции“, каза Дончев.

На Дончев бе припомнено, че Асен Василев се е заканил да съди Борисов за думите му, че ПП е спечелила близо 1 млрд. лева от посредничеството за оръжията.

„Да го съди, чудесно, но няма за какво да го осъди“, категоричен бе политикът.

„Терминът „борисовки“ не знам какво означава, обаче сигурно го използват, защото нямат адекватен отговор. Те не искат да отговорят детайлно и експертно. Нека г-н Петков донесе фактура от Пентагона, ще се радвам да я видя, такова чудо не съм“, каза още политикът от ГЕРБ.

„Зад всеки политик стоят български граждани. Те едва ли са го изпратили в парламента с идеята просто да се кара с другите. По-скоро този политик е там, за да намира правилните решения и компромиси и да е полезен именно за тези хора“, подчерта той.

Дончев не се нае да прогнозира дали структурите на ГЕРБ биха се съгласили да има коалиция с левицата в лицето на БСП.

Той бе помолен да коментира новата голяма дясна коалиция, в лицето на ПП и ДБ:

„Те може би ще са някаква огромна коалиция, все пак в момента в нея влизат 6 партии, а се канят и за още. Ако трябваше да съм груб, щях да кажа, че това е политически башибозук  - нередовна войска от всякъде с цел да бъде нападнат друг, но не съм груб и няма да го кажа“, заяви той.

Политикът от ГЕРБ бе помолен кратко да коментира и темата на референдума, иницииран от Слави Трифонов за промяна на формата на държавно управление:

"Няма, поне в демократичния свят, президентска република, която да не е с двукамерен парламент и силни регионални структури на властта. Това е опит за преосноваване на държавата или поне на устоите й", смята Дончев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай