Николай Василев с призив към политиците

В момента за България е по-добре да има някакво правителство

Николай Василев с призив към политиците | StandartNews.com

В момента за България е по-добре да има някакво правителство вместо да продължава противопоставянето, базирано на личната омраза между партиите, заяви в интервю за Нова телевизия бившият икономически министър Николай Василев.

Той призова партиите да се откажат от тънките си сметки. Ако България изпусне всички влакове, дори космически совалки към еврозоната, към Шенген какво значение има какви умни неща казват политиците днес, запита икономистът. Всички партии трябва да бъдат малко по-диалогични, изтъкна Василев.

Неговата най-голяма надежда е за правителство с първия мандат. Той призова да се видят в Народното събрание математическите комбинации. По думите му вече е трябвало да има прозападно реформаторско правителство. В момента е важно някой с някого да си говори, за да се сглоби някакво правителство, подчерта Василев.

Относно макрорамката на бюджета, представена от властта, той каза, че това е реалната ситуация. Стреляме, докато в картечницата има патрони, това е бюджетната ни политика в последните години, смята икономистът.

Има ли милиарди - те се опукват и попарата се оставя на следващия, каза още Николай Василев. Кабинетът казал грозната истина за бюджета и събудил политиците с бомба. Той би забранил в бюджета думите дефицит и актуализации.

Аз съм против пипане на данъци, каза Василев. Според него данъците ни са добре, а трябва да се ограничат разходите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай