ДБ с ключово решение за ГЕРБ, горещо от Панев

Като че ли всички са в предизборна фаза, смята той

ДБ с ключово решение за ГЕРБ, горещо от Панев | StandartNews.com

Дори обикновени решения в този парламент трябва да се взимат със съгласието на 3-4 групи, при положение, че най-голямата е с под 70 депутати, нормално е да да се водят разговори. Това коментира в "Още от деня" Владислав Панев, зам.-председател на ПГ на "Демократична България"

Панев изрази и отношението си за разговорите между ГЕРБ и "Продължаваме промяната" - заяви, че и от "Демократична България" ще разговарят с ГЕРБ, но зависи от въпросите.

"Не съм особено оптимистично настроен, като гледам какво се случва и по комисиите - като че ли всички са в предизборна фаза и наддаването, купуването на избиратели са в разгара", заяви той.

Панев посочи, че визира компенсациите за индустриалните потребители на електроенергия, които на комисия са били повишени с над 1.200 млрд. за догодина и общо ще възлизат на над 13 млрд. лв. за 2023, при базова цена от 700 лв. на мегават час.

"Това какво означава - целият План за възстановяване за всички години напред е на такава стойност. Ние тези пари ще ги раздадем така на фирми, които нямат нужда от тях, защото най-големите консуматори на електроенергия са на стотици милиони печалба, тъй като пазарната конюнктура за тях е идеална", подчерта Панев.

Парите не е трябвало да се дават на калпак, а да се насочат към тези, които наистина имат нужда, смята депутатът.

Последната седмица реалните решения, които се вземат в парламента, са в посока харчене парите на данъкоплатеца - така зам.-председателят на ПГ на "Демократична България" определи работата на НС и подчерта, че "Продължаване промяната" са се държали адекватно.

"Общо взето темата на мнозинството е: "яжте и пийте, държавата плаща", обобщи Панев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай