Шамар от Австрия! Нова драма с Шенген

Какво е условието на държавата

Шамар от Австрия! Нова драма с Шенген | StandartNews.com

Няма така лесно да бъдем пуснати в Шенген, колкото и да се правят обратните послания.

Австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер заяви днес, че трябва да има "видим напредък в областта на защитата на външните граници на ЕС, за да се стигне до приемането на България и Румъния във въздушния Шенген.

"Въздушният Шенген ще бъде въведен, когато необходимите условия са изпълнени и твърдо установени. Това означава, че разполагането на военни по външните граници на ЕС ще бъде значително увеличено, особено в България, в Турция, но също в Румъния и Сърбия, а сухопътните граници ще продължат да се контролират, особено между Румъния и България. И тези две държави трябва да приемат бежанци, особено от Афганистан и Сирия - това са ясните условия и позицията, по която се договорихме, включително трите държави.

Комисията и председателството трябва да работят въз основа на тази позиция, която е от първостепенна важност за предпоставките за Въздушния Шенген. Искам да поясня още веднъж какво означава въздушен Шенген? Означава влизане през летищата. За нас това не е проблем, защото трафикантите не действат през летищата". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Българка
преди 3 месеца

Никакви условия,без шенген!

Откажи
Българин
преди 3 месеца

Ами то наистина сме за шамари,ако приемем тези условия Правителството не трябва да се замисля дори!Австрия ли определя Как ще живеем ние българите- разбира се ,че без имигранти!

Откажи