Сергей мечтае за ново Възраждане

Станишев на трибуната, Първанов на площада

Сергей мечтае за ново Възраждане | StandartNews.com

София. Хиляди социалисти скандираха "оставка" на протестния митинг организиран от БСП на площад "Ал. Невски" в София срещу политиката на управление на ГЕРБ. Заради партийното мероприятие полиция и жандармерия бяха отцепили района около катедралата. "Това правителство раздава държавата на своите хора", каза от трибуната соцлидерът Сергей Станишев. И обяви каузата на БСП-Възраждане на България.

След възгласите "победа", Сергей допълни, че "е необходимо правителство на националната отговорност, което ще спаси и ще възроди България". "Тази власт е власт на мафията, а хеликоптерите летят като таксита", обяви още Станишев.

Той призна, че "не обещава реки от мед и масло след изборите, но подчерта, че иска "мандат за промяна", защото "наследството от ГЕРБ ще е ужасяващо за всички". Националният митинг на червените беше под надслов "да сложим точка на катастрофата ГЕРБ". Пртестестът завърши с Интернационала, а близо час след това Станишев раздаваше автографи и се снимаше със симпатизанти.   

Бившият президент на България Георги Първанов присъства на националния протестен митинг, организиран от БСП в София. Той обаче не се качил на трибуната с лидерите на социалистите, а сред редовите социалисти на площада.

Дянков: Социалистите водят кризите

Социалистите в България са единствените, които са водили страната до кризи, заяви Симеон Дянков по повод обвиненията на Станишев. „Общо комунистите и социалистите са ни довели досега до шест такива финансови и икономически кризи. Три са по живково време в `80-те и `90-те години и след това – Луканов, Виденов, Станишев. А семейство Станишеви ни е донесло две такива катастрофи. Сега на сина, а преди това – баща му в началото на `80-те години, когато, заради лошата си тогавашна политика, са ни довели пак до катастрофа. Помните, в `80-те години как нямаше ток, нямаше храна и какво ли не – нямаше. Така че – Станишев, като говори за кризи, явно много добре ги разбира”, коментира още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай