Сергей към своите: Стига лични амбиции

Разговорите с партньорите ни не са сделка, заявил соцлидерът на червените депутати

Сергей към своите: Стига лични амбиции | StandartNews.com

София. Стига лични амбиции. Имам усещането, че не разбирате нашата кауза. Това заявил соцлидерът Сергей Станишев на червените депутати днес. Рядко сме го виждали толкова гневен, речта му бе опустошителна, разказаха парламентаристи след нервното заседание, което се проведе при закрити врата в парламента. Повод лидерът на БСП и шеф на соцгрупата да строи редиците било брожението сред подчинените му срещу наказанията във вътрешния правилник за кръшкане от работа и лавината от партийни мераци за власт.

"Представите на някои наши активисти по места се разминават рязко с приоритетите в управленската ни програма", казал още Станишев. И се възмутил от "непрестанното мърморене" в червената група. Той разказал на депутатите как загубил половин час, за да обяснява на областен председател на БСП защо местната номинация за губернатор е неподходяща. Регионалният началник настоявал, че е работил много в кампанията и заслужавал да бъде възнаграден с поста. "Той бил обикалял региона си. А аз не съм ли обикалял от врата на врата?", изригнал Станишев пред групата. И категорично заявил, че постове ще се дават на можещите, а не за награда. Соцлидерът припомнил на депутатите как още преди година висшият социалист Бойко Великов е обиколил всички области, за да събира номинации на хора, които да минат през различни обучения за разширяване на банката кадри на БСП. "Само три области си свършиха работата!", натъртил Станишев.

И отново повторил как всеки, който е с професионални качества, ще има възможност за реализация. "Вие какво си мислите? Че ако не бяха заловили 450 000 бюлетини, палетите нямаше да стигнат до урните ли?", запитал своите соцлидерът. И продължил: "Манипулацията беше в ход и днес математическият резултат щеше да бъде друг!" "Всеки един от нас знае къде бяха пробойните в кампанията! И имаше и такива, който работеха против нас!", заклеймил партийните предатели Станишев. "Ситуацията е сложна, но важното е, че имаме програмно правителство с наш мандат", подчертал пред червените избраници соцлидерът. И ги призовал да работят на пълни обороти, а да не се занимават с вътрешнопартийни интриги. След това с огорчение признал, че вече имало другари, които го обвинявали в задкулисни уговорки при съставянето на правителството. "Разговорите с нашите партньори не са сделка!", отсякал Станишев по повод консултациите с ДПС за втория ешелон на изпълнителната власт. "Аз ли съм предал партията, след като имаме излъчен от нас министър-председател, председател на парламента?!", запитал риторично Станишев депутатите си. На финала ги посъветвал да работят за промяната, която са обещали на избирателите си.

Станишев навреме стегна редиците, коментираха соцдепутати след заседанието. Те разказаха, че "Позитано" 20 било буквално засипано от автобиографии на кандидати за държавна работа и ходатайства на местни партийци. Всеки, който не се класирал за блага служба, веднага започвал да прави интриги и да пуска слухове за пазарлъци във властта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай