Семир Абу Мелих: Камено може да има Спешна помощ

Семир Абу Мелих: Камено може да има Спешна помощ | StandartNews.com

„Камено може да има Спешна помощ. Този проблем може да бъде решен изключително бързо, само за 15 минути. Аз мога да предоставя линейка, която целогодишно да е тук за нуждите на местните жители, защото те заслужават качествено и адекватно здравеопазване!" Това заяви пред десетките жители на Камено депутатът от ГЕРБ Семир Абу Мелих, който е член на Комисията по здравеопазване в Народното събрание. Той дойде в Камено, където пред местните жители подкрепи програмата за модерно здравеопазване, изготвена от кандидата за кмет Жельо Вардунски, подкрепен от ГЕРБ и Реформаторския блок.

Повече от 3 години Камено няма нито Спешен център, нито дори линейка. В случай на нужда се изпраща кола от Бургас, но заради разстоянието от 23 километра и лошото състояние на пътищата между населените места в общината, често медиците закъсняват и изходът е фатален.

„Вашият бъдещ кмет, просто трябва да вдигне телефона и да ми се обади. За съжаление сегашният кмет Стефан Бонев е от БСП и явно чака неговата партия да се върне на власт и не може да поеме иницативата. Ще има да чака още много години! Реално в момента има преразпределение на стоянките за Спешна помощ. Има нова Спешна карта, която се изготвя. Аз мога съвсем спокойно да ситуирам една линейка тук - в община Камено! Разбрах, че и сега има бюджет за здравеопазване и пак нищо не се случва!", каза още Семир Абу Мелих.

Според депутата със 100 000 лева бюджет на година Община Камено може да има образцово здравеопазване с двама фелдшери с две линейки. Едната линейка да бъде ситиуирана в общинския център, а другата да обикаля селата.

„Това може да се направи с вашите пари, а не с парите на държавата! Това, че кметът ви все още не го е направил, трябва да му търсите сметка! Спешната помощ в Община Камено може да се случи за 15 минути! Говорих със зам. министъра по здравеопазването, той ми отговори, че чака само някой да му звънне по телефона за този проблем и той да бъде решен!", каза още Семир Абу Мелих.

„Нашето Камено започна да запустява, младите хора - бягат. Аз останах тук, за да дам пример на всички, че нашата община може да има бъдеще. Но какво трябва да направим, за да върнем живота тук?! Без развитие на инфраструктура между селата и в самите населени места, без по-добри условия на живот, нищо няма да се случи. Трябва да съживим общината", заяви кандидатът за кмет на Камено Жельо Вардунски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай