Семейни връзки взривиха СИК в Лудогорието

Семейни връзки  взривиха  СИК в Лудогорието | StandartNews.com

Семейни връзки между членове на секционни комисии и кандидати за политически постове взривиха мира между партиите в Лудогорието по време на изборния ден.

Със скандал и окупация стартира денят на вота в исперихското село Малък Поровец. Там членовете на СИК отказаха да пуснат в стаята колежката си Петя Георгиева, защото живеела на семейни начала с кандидата на БСП за кмет на селото. Казусът стигна до ЦИК и там решиха, че понятието „фактическо съжителство" не съществува в правния мир у нас. Те разрешиха на Петя да остане в комисията, която ще брои бюлетините за кмет в селото.

Не извади късмет по същия казус обаче съпругата на БСП лидера в Кубрат Иван Борисов. Някъде около обяд с решение на местната ОИК Валентина Борисова бе извадена от състава на една от секционните комисии в града, защото мъжът й е кандидат за общински съветник. Тя бе сменена от друг представител на столетницата.

Така идентичните ситуации бяха разрешени диаметрално противоположно. Оказа се че съжителството, скрепено с брачно свидетелство е основателна пречка съпрузи да са от двете страни на изборната барикада, а любовта без брак допуска това да се случи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай