СДС е против полицейщината

СДС е против полицейщината | StandartNews.com

Сливен. Полицейщината в държавата взема връх. СДС винаги се е борило за свободата и гражданските права на хората. Това заяви в Сливен лидерът на СДС д-р Емил Кабаиванов.

Това, което виждаме през последните дни, ни тревожи сериозно. Независимо дали е поръчано от бившия вътрешен министър или не, той обаче отговаря.

Заради 100 престъпници всеки един гражданин не може да бъде подтискан. Ние 23 години се борим срещу полицейщината и Държавна сигурност. В следващия парламент ще поискаме парите, които отиват за подслушвания, да бъдат прехвърлени за борба срещу битовата престъпност. Само 50% от 70-те хиляди служители на МВР са униформени полицаи. Това също трябва да се промени, каза д-р Кабаиванов. Според него в административно отношение България е останала в миналия век. Имаме 500 хиляди души държавна администрация, никаква регионална политика и пълна централизация. Реформата в този сектор ще бъде приоритет за нас в следващия парламент, където СДС ще гарантира правата и свободите на хората, каза Емил Кабаиванов. Като цел на съюза той постави създаването на група, която да бъде по-голяма от тази на Синята коалиция в предишното народно събрание.

В Сливен д-р Кабаиванов представи ветеринарния лекар д-р Венко Йорданов, който води листата на СДС в региона. "Нашата задача е да реализираме един мандат и така да помогнем на СДС в национално ниво", каза д-р Йорданов, който беше три мандата общински съветник и е лидер на БСДП в региона. На събирането в синия клуб бяха емблематични фигури за СДС-Сливен като бившата депутатка Кети Граматикова и някогашният областен управител Стефан Генов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай