СДС в атака. Вдигна мерника на Крум Зарков

Лют спор за къщата на сините

СДС в атака. Вдигна мерника на Крум Зарков | StandartNews.com

СДС в атака. Вдигна мерника на Крум Зарков. Причината е, че правосъдният министър иска да вземе къщата на сините.

Председателят на СДС Румен Христов видя политически мотиви в намерението на Зарков да предостави на делегираните европейски прокурори сградата на СДС на "Раковски" 134.

От СДС настояват да ползват срещу наем един етаж от сградата, в която се помещават от зората на демокрацията у нас.

От правосъдното министерство обясниха, че точно тази сграда е избрана от делегираните прокурори, а договор със СДС няма. Според министерството, няма политически проблем, при условие че сградата е празна. СДС обаче още не са получили предложение за друго помещение. Чакат това да се случи.

"Това е обичана от СДС сграда и от нашите избиратели. Тя е символ на промените, символ на прехода и от тази гледна точка ние виждаме един заговор от страна на представителите на БСП, в случая Крум Зарков, за политическо отмъщение", заяви Румен Христов - председател на СДС.

"По данни на областната управа, към настоящия момент в тази сграда няма действащи договори за наем или такива, с които са предоставени части от нея за ползване на физически или юридически лица. До момента процедурата е дотам, че областната управа е предоставила няколко сгради, европейските делегирани прокурори са ги огледали и са избрали тази сграда. Ние като координиращо звено сме уведомили ВСС за избора на европейските делегирани прокурори", каза Мария Павлова - зам.- министър на правосъдието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай