Високо напрежение! Юмруци в парламента (СНИМКИ)

Явор Божанков запали искрите на боя, меле на трибуната

Високо напрежение! Юмруци в парламента (СНИМКИ) | StandartNews.com

Физически сблъсък беляза началото на заседанието на парламента тази сутрин, а квесторите дълго време не успяха да разтърват депутатите, които се бяха скупчили около трибуната.

ВИЖ ОЩЕ: Рошавият господин и очилата. Нови подробности за боя в парламента

В началото бе прочетена декларация на парламентарната група на „Възраждане“. Те отново призоваха "Продължаваме Промяната" да напуснат парламента, защото са показали как държавата е завладяна от чужди посолства.

ВИЖ ОЩЕ: Костадинов проговори за боя: Позор за човешкия род

От ПП-ДБ контрираха, че "Възраждане" са проруска партия. Започна размяна на реплики, които прераснаха в бой.

ВИЖ ОЩЕ: Боят в парламента. Версията на Манол Пейков и извинението

Искрата запали Явор Божанков от "Продължаваме промяната". "Говориха за меки китки, двамата с Цончо и г-н Костадинов най-много ни съмняват в това отношение", изцепи се депутатът от ПП срещу "Възраждане". Освен това ги обвини, че са истинските национални предатели и са проводници на пропагандата на Путин. И веднага бе наобиколен от депутатите на Костадин Костадинов. В блъсканицата един депутат взе да размахва и счупените си очила, а председателстващият Росен Желязков обяви почивка. Около трибуната обаче бяха наскачали депутати от ПП-ДБ и "Възраждане".

Депутатът от ПП Манол Пейков изигра ролята на бодигард на Божанков, но сблъсъците не спираха. Парламентарната група на ПП трябваше да се включи, за да направи всичко възможно да разтърве депутатите. Стигна се до блъскане, крещене и грозни ругатни. 

Манол Пейков от ПП-ДБ обяви, че е одран по бузата, а депутат от “Възраждане” се оказа със счупени очила.

Преди това депутатите решиха да разгледат утре на второ гласуване промените в Закона за съдебната власт, внесени от Министерския съвет, който според програмата беше първа точка за днес.

В дневния ред е записан проект на решение, с което Министерският съвет се задължава да изготви доклад във връзка с изпълнение на решение на Народното събрание (НС) от 12 януари т.г., според което правителството трябва да промени Плана за възстановяване и устойчивост в част "енергетика". Вносители на проекта са депутатите от „Възраждане“.

БГНЕС

БГНЕС

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай