Боят в парламента. Версията на Манол Пейков и извинението

Божанков бе сам, а те бяха глутница, каза депутатът от ПП

Боят в парламента. Версията на Манол Пейков и извинението | StandartNews.com

И Манол Петков от „Продължаваме промяната – Демократична България” проговори за боя пред парламентарната трибуна, който избухна днес след декларация на „Възраждане” и последвали обиди от Явор Божанков (ПП-ДБ).

ВИЖ ОЩЕ: Рошавият господин и очилата. Нови подробности за боя в парламента

"Ненормално и нередно е такова поведение. Явор Божанков беше сам, а те бяха глутница. Нахвърлиха се върху него, отидох да ги спра. Дойде Златанов, после и другите. Боли ги и ще продължава да ги боли за някои неща", каза Манол Пейков след сблъсъка с "Възраждане" в НС.

ВИЖ ОЩЕ: Костадинов проговори за боя: Позор за човешкия род

“Явор Божанков излезе да каже важни неща по отношение на тяхната свързаност с Русия, която е безспорна. Да няма правителство е директен интерес на Русия. „Възраждане” нарушава реда всяка секунда. В кулоарите ме нарекоха мръсна гнида вчера”, каза още Пейков, след което обясни, че са заплашили, че ако има правителство, ще доведат хората вътре в НС.

ВИЖ ОЩЕ: Високо напрежение! Юмруци в парламента

Ритаха ме в краката, защото не се вижда там, започнаха да казват, че ще ни пратят в Белене, това са неща, които обичайно казват, но вие не ги чувате, каза още Пейков.

Той се извини публично и на депутата Веселин Вешев, на когото е свалил очилата.

"Г-н Вешев е шампион по силов трибой. Нали си представяте какво би станало, ако си позволи да упражни насилие? Ако си бяхме позволили, някои хора нямаше да могат да развяват рошавите си гриви”, каза по-рано на брифинг лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай