Съвет на младите ще води десните

По двама от партия ще дърпат конците в Реформаторския блок

Съвет на младите ще води десните | StandartNews.com

София. Съвет на младите лидери ще води десните към избори. Старите муцуни от Реформаторския блок са решили да дадат път на новите лица в бъдещото ръководство на коалицията, научи "Стандарт". Една от причините за това са резултатите от социологическо проучване, поръчано от десницата. Един от изводите в него бил, че от всички симпатизанти на Реформаторския блок никой не иска стари лица.

В момента работни групи в блока умуват какъв да е органът, който да го управлява. Един от вариантите бил Коалиционен съвет. В него ще влязат по двама души от всяка от 7-те партии, както и представители на граждански организации, издадоха от Реформаторския блок. Неофициално източници от десницата обаче признаха, че в Съвета може и да влезе лидерът на "България на гражданите" Меглена Кунева.

Проверка на "Стандарт" показа, че десните гледат сериозно на идеята на "Синьо единство" за ротационно председателство.

Друг проблем при великолепната седморка е, че някоя от формациите може да изпадне от блока. Там вече имало брожения срещу партията на Касим Дал и Корман Исмаилов. Много от десните роптаели, че те дърпат блока назад и вместо да привличат електорат, топят потенциалните избиратели.

"В момента Реформаторският блок се нарежда като трета политическа сила, което ни дава сериозни надежди за по-нататъшното ни участие в политиката", заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев пред Нова телевизия. Той обясни, че в началото на септември трябва да бъде обявен съставът на така наречения Граждански съвет. "Той вече работи, макар че не е публично представен, и ще може да влияе на взиманите политически решения", коментира той. И уточни, че сред обсъжданите имена не е това на проф. Михаил Константинов.

Кънев отново повтори, че между ГЕРБ и Реформаторския блок има сериозни различия. Най-големите противоречия са в областта на реформата в правосъдието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай