Сандов и компания с политически протест пред Брикел

Подклаждат страховете на хората

Сандов и компания с политически протест пред Брикел | StandartNews.com

Борислав Сандов и компания стартират своя проект за скоростно закриване на комплекса Марица Изток, създавайки риск България да остане без електрическа и топлинна енергия.

Първата протестна акция на Сандов ще се случи още по време на предизборната кампания. Този вторник в 18 часа пред входа на ТЕЦ Брикел партия на Зелените свикват уж „мирен“ протест под предтекст, че се борят за чист въздух.  

Политическите протести нa Зелените отдавна подклаждат страховете на хората без да се интересуват, че страховете станаха повече -пандeмия, инфлация, криза с газа и неяснота за доходите..от тяхна гледна точка вероятно такова действие изглежда оправдано, след като социологическите агенции започнаха да подлагат под съмнение преминаването на бариерата.

Но замислят ли се Сандов и компания, че в комплекса Марица Изток работят десетки хиляди българи, които са специалисти по минно дело и енергетика и едва ли биха искали да се развиват в друг отрасъл?

 Замислят ли се Сандов и компания, че с действията си, целящи бързо закриване на българската въглищна енергетика, могат да създадат недостиг на електрическа енергия и от износител на електрическа енергия да превърнат България в молеща се за внос на електрическа енергия, за да не бъдат българите на тъмно? Вероятно грижата за преминаване на бариерата и удобството на министерските кресла са първостепенна цел и всички средства са оправдани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай