Румен Радев: Аз съм българофил

Румен Радев: Аз съм българофил | StandartNews.com

Трябва да съхраним себе си като българи. Нашата култура и традиции

„Не съм нито русофил, нито американофил, аз съм българофил." Това заяви кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет с бюлетина номер 13, и подкрепен от БСП ген. Румен Радев по БНТ. Той даде пример със себе си, обяснявайки, че е летял на руски самолети, като е завършил две американски академии, но за него интересът на България е над всичко. Кандидатът за президент каза също, че разчита на всички българи, недоволни от сегашното управление. „За мен най-важна е подкрепата на хората", посочи той.

„Има много хора, които не са членове или симпатизанти на БСП и открито изразяват своята подкрепа за мен. Издигнат съм от Инициативен комитет, за да мога да бъда подкрепен от по-широк кръг хора и от срещите ми в страната виждам, че хората, извън левицата, също ме подкрепят, при това открито", обясни ген. Румен Радев. Кандидатът за президент каза също, че гледа на изборите като на спечелване на доверието на всички българи, които са недоволни, отчаяни и искат промяна.

Той заяви също, че адмирира хода на БСП, които са проявили далновидност да издигнат безпартиен кандидат.

На въпрос, дали е разпознаваем от електората на левицата, Румен Радев заяви: „ГЕРБ, включително и техният лидер, положиха огромно усилие, за да стана разпознаваем", заяви той.

Според ген. Румен Радев по отношение на бежанците не е нужно трайно тяхно заселване у нас. „Преди всичко трябва да съхраним себе си като българи. Нашата култура и традиции", категоричен бе той. Радев посочи, че българите сме толерантен народ и можем да помогнем на хора, бягащи от война, като бежанците, но обясни, че от минаващите границите ни, този тип хора са много малка част, а по-голямата са мигранти. „За бежанците е нужно временно убежище, а не трайно заселване. Това не е начинът да решаваме демографската ни криза. Мястото на мигрантите не е тук", категоричен бе той и обясни, че е нужно преразглеждане на Дъблинското споразумение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай