Румен Петков обвини депутат за подкрепа към Телиш

Румен Петков обвини депутат за подкрепа към Телиш | StandartNews.com

Плевен. Липсва всякакво държавническо мислене у представители на ГЕРБ и „Атака" по отношение на протестите в с. Телиш срещу настаняването на сирийски бежанци в бившето ракетно поделение. Това заяви в Плевен бившият депутат Румен Петков. Той посочи за пример поведението на народният представител от ГЕРБ Пламен Тачев, който участвал в бунта на страната на недоволните в неделя.

„Не просто участва, а осигурява храни и безалкохолни напитки. Тази струна е прекалено тънка, за да си позволява който и да е да я опъва", смята Петков. „Нали разбирате, че ако не центрираме бежанците в такива лагери, ние ги пускаме на улицата. Ние не можем да експортираме 10 хиляди души днес и веднага. Нещо повече, ние вече имаме близо 3500 бежанци, които вече са вън от лагерите".

Румен Петков бе категоричен, че причина за протестът е грешния подход на властта към местните, които трябвало отрано да бъдат информирани за ползите. Той поставил няколко условия за това на вътрешния министър Цветлин Йовчев и те били приети. Категорично лагерът ще бъде затворен и хората няма да щъкат из селото, гарантира Петков. Хората от Телиш с предимство ще получат работни места, а в селото ще бъде изграден полицейски участък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай