Румен Спецов с изненадващи новини за "донос-бонус”, колите на пияните и БФС

Съобщи резултати от проверките на имоти в Гърция

Румен Спецов с изненадващи новини за "донос-бонус”, колите на пияните и БФС | StandartNews.com

НАП е събрал 600 000 лева за година от сигнали, без да раздава награди. Това съобщи шефът на НАП Румен Спецов в интервю за Нова тв. Той изнесе цифри, свързани с предложението на Асен Василев за въвеждането на мярката „донос-бонус”, която бе отхвърлена от парламента.

От началото на годината са получени над 4500 сигнала за различни нарушения - от неиздаване на фактури и касови бележки, до неотчитане на доходи от на наеми, данъци и т.н., съобщи още Спецов.

Той обясни, че другата мярка - "ако не получиш касова бележка, не плащаш", съществува в Гърция и в Румъния и е въведена от 10 г. Той е категоричен, че тези мерки спомагат да се изсветлява икономиката. Същият ефект би трябвало да има и облагането на бакшиша.

Спецов коментира и продажбата на конфискувани от пияни и дрогирани шофьори. През седмицата НАП пусна на търг първите автомобили. За разлика от другите приходи, за тези изпълнителният директор на агенцията се надява не да растат, а да намаляват.

"Надявам се да има ефект от търговете на коли, отнети от пияни или дрогирани шофьори. Защото това, което се случва по пътищата е недопустимо", посочи Спецов. И допълни: "Вътрешното ми желание не е за търга. Въпросът е в рестриктивните мерки, които се предприемат срещу тези шофьори".

По думите му той се надява, след като се продават първите автомобили, останалите шофьори "да проявяват повече внимание". "Ако не ще продължим. Това ни е вменено като задължение по закон", категоричен е изпълнителният директор на НАП.

НАП ще провери цялата финансова дейност на БФС, каза Румен Спецов. „Очаквам всичко да е наред, когато приключат проверките НАП ще изнесе данните", уточни той.

По "Барселогейт" обяви, че са установени задължени лица, които били обложени. За друг човек  с  несъответствие на доходите, който не е български гражданин, информацията за него е предадена на съответните чужди служби.

За проверките на българи с имоти в Гърция шехът на НАП съобщи, че от 2000 души само 3-ма не могат да докажат средствата, с които са си купили големи собствености. В Дубай пък нямало никакви проблеми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
5 Коментара
Николай Стоименов
преди 4 месеца

Сега пък тоя манаф взехте да ни го пробутвате

Откажи
Luba
преди 4 месеца

Много добър специалист!

Откажи
Трезвомислещ
преди 4 месеца

Спец по дрън-дрън празнословие. Щели да сравняват декларациите на сервитьорите за парите в джобовете им. Явно му липсват гънки? А големите индустриални ще си развяват байрака. По-добре да слага прашките и да се пъчи на сцената пред подмокрените почитатели и почитателки!

Откажи
Иванов
преди 4 месеца

Спецов Ами банките и мобилните оператори с техните свръхпечалби кога ще ги изгърбиш за данъци а?

Откажи
Люската
преди 4 месеца

А, де, само в България все още съществуват робските договори и условия с мобилните оператории банките. По целия цивилизован свят имаш свободата да се откажеш по което време искаш без наказателни последствия за теб като клиент. В България е банково и мобилно робство!

Откажи