Румен Радев даде оценка на министрите си

Не само овладяхте кризата, но и отворихте хоризонт за развитие на страната

Румен Радев даде оценка на министрите си | StandartNews.com

 

Въпреки ограничените инструменти на служебното правителство, вие не само се справихте с овладяването на тежките кризи, но и решихте стратегически въпроси и отворихте нови възможности за възходящо развитие на страната. За тези 10 месеца показахте, че страната може да се управлява прозрачно, честно и отговорно. Това каза президентът Румен Радев на вече бившите министрите от служебния кабинет, които прие в Гербова зала на "Дондуков" 2 минути след като бе избрано новото правителство.

"Само преди 10 месеца посрещнахте държавата във вихъра на един коктейл от кризи. Рекордни цени на горивата и инфлация, замразени инфраструктурни проекти, липса на закони, нула утвърдени европейски програми, застой на модернизацията на армията, силен натиск на границата и война близо до нас. Затова при вашето встъпване на длъжност ние наложихме редица приоритети", каза още Радев.

Организирахте за първи път прозрачни договори за доставки на газ. Дадохте спокойствие на следващите правителства за години напред. "Лукойл" се регистрира в България и плаща данъците си тук, а това не постигна нито едно редовно правителство, каза президентът на бившите вече служебни министри.

И им благодари за проведените честни избори.

Успяхте да се получи първия транш от плана за възстановяване. Одобриха се всички 10 европейски програми. Обиколихте цялата страна, за да могат всички малки и средни предприятия да разберат, че има държава и тя ги подкрепя. Обвиниха ви в първия ден, че саботирате ОИСР, а вие постигнахте немислим до момента прогрес. Пуснахте нови отсечки от магистралите и дадохте много разрешителни за строеж. В последния си работен ден открихте три нови хладилни камери на "Капитан Андреево", каза още Радев.

В тежките условия на кризата пък са подкрепили най-уязвимите групи. Те са отвоювали и лидерска роля на страната в региона. За тези 10 месеца върху вас се стовариха всички кризи. Бяхте изключително обединен отбор с една кауза - България, каза още той. МВР започнаха оздравителни процеси, в здравеопазването тръгна проекта за спешната медицинска помощ по въздуха, предава Нова телевизия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай